Hundinstruktörsutbildning
En utbildning som ger bred kompetens
Någonting vi ser som helt centralt för en framgångsrik hundinstruktör är att kunna förmedla färdigheter till en annan person. En styrka hos dig som hundinstruktör är förmågan att motivera andra människor. Vi lägger vikt vid verktyg och kunskap inom kommunikation och gruppsykologi i vår hundinstruktörsutbildning. Allt för att du ska kunna hitta din egen roll som hundinstruktör, kunna ge och ta feedback samt förstå olika typer av människor. Den praktiska delen av hundinstruktörsutbildningen bygger på att du får träna olika typer av hundar utifrån bland annat unika övningar vi tagit fram.
En stor del av ditt framtida arbete som hundinstruktör kommer gälla vad vi kallar för oönskade beteenden. Därför kommer du få en mängd olika strategier för att bemöta hundägare och hund.
Innehållet i vår hundinstruktörsutbildning består av en gedigen kunskap om olika hundtyper och de varierande förutsättningar du kommer möta på kurser och privatlektioner. En mängd kreativa övningar vi själva tagit fram är också en av delarna. Det förser dig med en möjlighet att anpassa kursupplägg vilket vi anser är en kvalitetsstämpel. Du får lära dig om byggandet av ditt varumärke, starta och driva eget hundföretag, marknadsföring genom sociala medier och annan viktig information som dagens hundföretagande kräver.
Det här är en helt ny utbildning för dig som vill få det senaste inom hundträning men också viktiga kunskaper för att kunna stå på egna ben som hundinstruktör. Vi har instruktörer med lång och unik erfarenhet i branschen då de har arbetat fram egna koncept på kurser parallellt med arbete som beteendeutredare. Genom att ha jobbat kontinuerligt med kurser och beteendeutredningar i 15 års tid har vi en känsla för vad som efterfrågas hos hundägare just nu. Vi som arbetar med den här utbildningen delar med oss av vår erfarenhet inom både beteendeproblem, kroppskontroll/balansträning, nosarbete och barmarksdrag.
Hundinstruktörsutbildningen passar dig som är intresserad av att läsa till hundinstruktör, men har svårt att boka upp dig till särskilda datum. Vår utbildning präglas av både praktik, diskussion och reflektion. Efter avklarad utbildning kommer du att ha en bra grund att stå på samt även ha möjlighet till vidare studier inom exempelvis beteendeproblem. Vi lärare finns som stöd-och kontaktpersoner under hela utbildningen.
Vi vill utbilda riktigt bra instruktörer som är redo att möta de behov kunder har idag.
Vi gillar att vara lärare! För oss är yrkesutbildningar inte någonting vid sidan av övrig verksamhet. Oavsett var du befinner dig idag är vi engagerade i att ta dig till nästa kunskapsnivå. Tack vare att utbildningen sker online finns det goda möjligheter att stötta dig på just den nivå du befinner dig på. För de områden där vi inte har specialistkunskap har vi samarbeten med de som utför yrket dagligen. I avsnittet om friskvård tar vi till exempel hjälp av en erfaren canineopat.
Vårt mål är att du, efter avslutad utbildning, ska kunna hålla kurser och även privatkurser. Du ska kunna bemöta och hjälpa hundägare vars hundar har oönskade beteenden - med andra ord mildare former av beteendeproblem såsom koppelträning, inkallning och besökssituationer.
Hundinstruktörutbildningen riktar sig till dig som vill hålla kurser och privatlektioner för hundägare. Ifall du endast vill lära dig mer om hundars beteende utan att för den sakens skull arbeta med det rekommenderar vi utbildningen Hundvetare.
Hundintresse är det primära för en framgångsrik hundinstruktör. Yrket förutsätter därtill ett stort intresse för att sprida kunskap om hund genom att instruera människor. Som hundinstruktör är ett av målen att hundägaren efter genomgången kurs ska uppleva att relationen till deras hund har förbättrats.
Du behöver ha tillgång till någon form av modernt elektroniskt hjälpmedel: dator, smart telefon eller surfplatta. Du behöver använda någon typ av ordbehandling som formaterar text: Word eller Google Docs är exempel på väl fungerande program. När du ska spela in videoklipp fungerar det bra att göra det med mobilkamera. Böcker och eventuellt annat material bekostas av eleven själv.
Kurslitteraturen består av mestadels svenskspråkiga, men även engelskspråkiga, böcker. Vi tycker att det är viktigt att tillhandahålla modern litteratur. Både för att ni ska ha en bra förkunskap in i senaste forskningen och för att kunskapen ska vara uppdaterad för dagens hundsamhälle.
För att du, efter examen från den här utbildningen, ska kunna ansöka om att bli H-märkt hundinstruktör via Sveriges Hundföretagare behöver du ta del av fyra dagar lärarledd undervisning på fysisk plats. Därför kan du som vill bli H-märkt hundinstruktör, köpa ett tillägg som innebär fyra dagar (baserat på två helger) undervisning i Göteborg. Kostnaden för tillägget är 2500 kronor inklusive moms/per helg.
För oss är det viktigt att examinationen bedömer det som den ämnar att bedöma: dina färdigheter som hundinstruktör i det sammanhang du kommer arbeta. Ett tillstånd av utmaning utesluter inte att du ska känna dig trygg. Därför trycker vi på deltagande i praktiska uppgifter och förmåga till resonemang till olika utmaningar du kommer stöta på. Din examination och certifiering består av att du deltar i undervisningen och får godkänt på både praktiska och teoretiska inlämningsuppgifter. I slutet av utbildningen önskar vi att du sänder videofilmer av dig själv från olika delar av när du håller en kurs för hundägare du inte känner sedan innan.
Kursinformation
Lärare
Litteraturlista
Facebookgrupp för er som läser till Hundinstruktör hos oss
Etologi och hundens utvecklingsfaser - Intro
Föreläsning - Etologi
Uppgift 1. Etologi
Uppgift 2. Etologi
Uppgift 3. Etologi
Föreläsning - Hundens utvecklingsfaser
Uppgift 1. Hundens utvecklingsfaser
Uppgift 2. Hundens utvecklingsfaser
Uppgift 3. Hundens utvecklingsfaser
Litteraturuppgift 1. Etologi
Litteraturuppgift 2. Etologi
Berikning - intro
Föreläsning - Berikning
Uppgift 1. Berikning
Uppgift 2. Berikning
Uppgift 3. Berikning
Uppgift 4. Berikning
Uppgift 5. Berikning
Uppgift 6. Berikning
Inlärningsteori - intro
Föreläsning: Inlärning
Vad blir hunden bättre på?
Uppgift 1. Inlärningsteori
Uppgift 2. Inlärningsteori
Uppgift 3. Inlärningsteori
Uppgift 4. Inlärningsteori
Uppgift 5. Inlärningsteori
Uppgift 6. Inlärningsteori
Uppgift 7. Inlärningsteori
Klickerträning - intro
Litteraturuppgift 3.
Föreläsning - Klickerträning
Uppgift 1. Klickerträning
Uppgift 2. Klickerträning
Uppgift 3. Klickerträning
Uppgift 4. Klickerträning
Länktips
Praktisk uppgift 1. Klickerträning
Praktisk uppgift 2. Klickerträning
Praktisk uppgift 3. Klickerträning
Föreläsning: Hundars samspel
Uppgift 1. Hundars samspel
Uppgift 2. Hundars samspel
Uppgift 3. Hundars samspel
Raskunskap - intro
Introduktion, boskapsvaktande hundar och brukshundar
Polarhundar, vinthundar, tempelhundar och urhundar
Terriers, bull-och muskelhundar och vallhundar
Fågelhundar (ställande, stötande och vattenapporterande) och drivande jakthundar
Vattenhundar, gårdshundar, familjehundar och blandraser
Rescue, wolf dogs, varghybrider och att välja ras
Uppgift 1. Raskunskap
Uppgift 2. Raskunskap
Uppgift 3. Raskunskap
Uppgift 4. Raskunskap
Uppgift 5. Raskunskap
BPH: Beteende och personlighetsbeskrivning hund
Mentalbeskrivning hund (MH)
Mentalbeskrivning valp (MV)
Artikel: Hundens mentalitet
Artikel: Kastrering
Litteraturuppgift 4
Litteraturuppgift 5
Litteraturuppgift 6
Uppgift 1
Uppgift 2
Uppgift 3
Uppgift 4
Uppgift 5
Uppgift 6
Uppgift 7
Uppgift 8
Fotouppgift 1. Hundens språk
Fotouppgift 2. Hundens språk
Fotouppgift 3. Hundens språk
Videouppgift. Hundens språk
Föreläsning: Rädsla
Föreläsning: Stress
Föreläsning: Aggression
Artikel: Tekniker och metoder
Uppgift 1. Rädsla, stress och aggression
Uppgift 2. Rädsla, stress och aggression
Uppgift 3. Rädsla, stress och aggression
Uppgift 4. Rädsla, stress och aggression
Uppgift 5. Rädsla, stress och aggression
Praktisk uppgift 1
Praktisk uppgift 2
Praktisk uppgift 3
Föreläsning: Oönskade beteenden
Uppgift 1. Oönskade beteenden
Uppgift 2. Oönskade beteenden
Uppgift 3. Oönskade beteenden
Uppgift 4. Oönskade beteenden
Uppgift 5. Oönskade beteenden
Artikel: Separationsångest
Artikel: Frivillig hantering
Videoklipp: Frivillig hantering del 1
Videoklipp: Frivillig hantering del 2
Litteraturuppgift 7
4.1 Övning 1
4.1 Övning 2
4.1 Övning 3
Praktisk uppgift 1
Praktisk uppgift 2
Praktisk uppgift 3
Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till utbildningen i 2 år från ditt köp.