Här finns något för dig som:

 - vill göra något nytt och kreativt med din hund

 - söker en långsiktig plan för aktivering och beteendeproblem

 - är trött på att söka råd från flera olika håll och nu vill ha en helhetslösning

 - behöver coaching i din roll som hundägare

 - har ett stort intresse för hundens beteende och vill lära dig mer

 - själv vill arbeta med hund och hundägare

 - vill göra en djupdykning i ett speciellt ämne

Det unika med Hundvetare är att vi erbjuder en helhetslösning där vi samverkar över områden vi är specialiserade inom. Styrkan i vår samlade kompetens gör att du kan känna dig trygg med att vi kan bemöta en mängd olika utmaningar. 

I våra onlineutbildningar är dialogen viktig. Vi stöttar dig där du befinner dig just nu och lägger ett stort värde i feed forward på inlämningsuppgifter. När du är färdigutbildad ska du känna dig redo att möta den efterfrågan och konkurrens som finns i dagens hund-Sverige. 

Allt vårt utbildningsmaterial är självklart förankrat i både modern forskning och gedigen erfarenhet som ständigt byggs på. Samtliga namn bakom Hundvetare jobbar aktivt inom det de lär ut. För oss är det oerhört viktigt att ha örat mot marken, utbyta erfarenheter och vidareutbilda oss. 

Våra föreläsningar, utbildningar och kurser hänger ihop för att du ska få en känsla av sammanhang. På så vis känner du dig hemma med konceptet och kan enkelt gå vidare från en kurs eller en utbildning till en annan.

"The key question is NOT How do I stop this problem behavior?. Rather, the question is, What do I want the animal to do instead? Then ... teach it!"

/ Susan Friedman Ph.D

Så tränar vi hund

  • Belöningar bygger beteende

    Med en bra belöning kan vi bygga vilket beteende som helst. Oavsett vilka beteenden vi vill förstärka så är det viktigaste kriteriet att vi har något som hunden verkligen vill ha - en belöning som gör att hunden vill upprepa beteendet.

  • Vad blir hunden bättre på?

    Se beteendet i sitt sammanhang! Genom att ändra associationer och parallellt stärka färdigheter, då kan vi se positiv utveckling i hundens fokus och följsamhet.

  • Hundens val

    Om en individ känner att den har kontroll över sitt eget liv och kan påverka/vara delaktig i en viss situation - då växer den individen och kan hitta sin styrka i det egna valet. Upplevelsen av att kunna välja och påverka en situation ger hunden kontroll och den upplevelsen är i sig belönande.