Föreläsning om separationsångest

Ett beteendeproblem med god prognos

Det finns goda chanser att bli av med din hunds separationsångest. På senare år har det skett mycket forskning som har hjälpt oss beteendeutredare att göra ett bättre jobb. Vi vet nu mer om vad som fungerar och vad som inte gör det. 

Tidigare rön om att lämna hunden med någonting gott att äta, har ställts på ända och vi vet nu att det finns mer effektiva verktyg. 

Efter den här föreläsningen hoppas jag (Anna) att du 

1. förstår att det inte är ditt fel att din hund har separationsångest

2. förstår att och hur det är möjligt att förbättra din hunds separationsångest

Till skillnad från annan beteendeproblematik hos hund går det att säkrare säga att med en individuell åtgärdsplan, så blir separationsångest bättre. De allra flesta som genomgår en långsiktig träningsplan, kan lämna sin hund ensam hemma i några timmar. 

Det här är en stor skillnad mot exempelvis bitproblematik eller ljudrädsla där vi inte kan vara säkra på att bli helt fria från problemet. Det kan vi i högre grad, när vi pratar om ensamhetsträning! 

Anna Lindquist jobbar sedan 2016 som beteendeutredare och  är specialiserad inom separationsångest. Under den här föreläsningen får du ta del av en åtgärdsplan som har hjälpt många hundar med separationsångest. Även du som tänker att du testat allt kommer att få nya infallsvinklar.

För dig som vill ha tips på förebyggande ensamhetsträning: i slutet av föreläsningen avsätts tid för att ge dig tre enkla övningar som förebygger separationsångest hos din valp eller vuxna omplacering.

Innehåll

  1. Hej och välkommen!

  1. Föreläsningen

  2. Om du behöver mer ...

  1. Hur lång tid kommer det ta, innan jag kan lämna min hund några timmar?

  2. Jag har hört att psykofarmaka kan hjälpa, men jag vill inte droga min hund?

  3. Min hund har så många beteendeproblem, förutom SÅ. Hur vet jag var jag ska börja?

  4. Ska jag lämna min hund med någonting att äta?

  5. Jag har testat ALLT. Varför skulle just din variant fungera?

  6. Hur vet jag om min hund har tillräckligt svåra problem för att det ska vara värt att träna?

  7. Hjälper det att köpa en till hund?

  8. Hur ska jag träna om jag har flera hundar i hemmet?

  9. Hjälper det att ha på TV eller radio?

  1. Lista på studier om separationsångest

  2. Andra tips på mer information

Föreläsning om separationsångest

Betalningsalternativ

Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till materialet i 90 dagar efter ditt köp

 • 450,00 kr

  Engångsbetalning

  Köp nu
 • 2 x 225 kr

  Delbetalning 2 x 225 kr

  Köp nu

Föreläsare

Anna Lindquist

Hundinstruktör, Beteendeutredare, Personspår- och Barmarksinstruktör

Jag är specialiserad på separationsångest och arbetar även med beteendeproblem inom stress-och aggressionsproblematik. Mitt engagemang för hundar och deras människors situation har aldrig minskat. 2010 började jag hjälpa hundägare med deras hundar och sex år senare utbildade jag mig för att få teorin bakom praktiken. Sedan dess har jag jobbat och vidareutbildat mig kontinuerligt. Jag är även utbildad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. Kombinationen av stöttning och vägledning för människor samt analys av hundars beteende är det jag tycker är särskilt roligt. Ett av mina strävansmål är att göra modern hundträning så lättfattligt och handgripligt som möjligt för hundägare och hundtränare att ta del av. Ett annat är att fler ska inse att separationsångest inte är för evigt: det är god prognos om du tränar enligt ett långsiktigt träningsprogram.