Ensamhetsträna hund med separationsångest

Stöttning i motgångar och firande vid framsteg!

Fotograf: Chris Robert

Separationsångest och ensamhetsproblem är mycket vanligt och kan se väldigt olika ut. Du känner säkert att det är tungt att träna själv och svårt att se om man ens gör framsteg? Då är det är lätt att tappa motivationen.

Jag (Anna LIndquist) vet hur det känns då jag själv haft hund som led av separationsångest. Låt mig ta över tänkandet och stötta dig genom motgångar och jag delar din glädje när det lossar! 

MITT UPPLÄGG

Du tränar med hjälp av ett personligt anpassat program online där jag skapar träningspass åt dig. Du får daglig feedback på din träning i en unik träningsdagbok.

Med den här tjänsten spelar det ingen roll var du bor och du kommer se framsteg även när du kört fast många gånger förut.

Det personliga programmet ger dig de bästa förutsättningarna att starta upp, komma vidare och slutligen komma i mål: vilket är fyra timmar ensam hemma.

De flesta av mina kunder har nått bäst resultat med 2 eller 4 månader individuell coachning. 

I alla paket skapar Anna dagligen träningspass utformade efter just din hunds nivå, ger feedback på passet som genomfördes dagen innan samt svarar på alla dina frågor.

DÄRFÖR FUNGERAR UPPLÄGGET

Enligt min erfarenhet är den största utmaningen, för dig som hundägare, att sätta svårighetsgraden rätt. 

Vad är lagom svårt? Vad gör jag om hunden börjar visa tecken på stress? Det är svårt att upprätthålla motivationen när resultaten stannar upp.

När du bokar coachning hjälper jag dig med det! Du behöver inte grubbla mer, utan du får en unik träningsdagbok som används under träningen framöver. 

När du vill ensamhetsträna effektivt vid separationsångest, behöver du se till att hunden aldrig är ensam längre än den klarar av och att du tränar flera gånger i veckan.

Kommer du resa bort eller har du någon annan planerad frånvaro framöver? Inga problem: boka introduktionssamtal, så lägger vi upp en plan utefter hur dina behov ser ut.

SPECIALISERAD PÅ SEPARATIONSÅNGEST

Anna Lindquist

Beteendeutredare, hundinstruktör

Det finns låsningar och det finns lösningar. Som hundägare blir man lätt hemmablind och fastnar i låsningar: där är mitt jobb att ha kunskap både om hund och hundträning samt förmedla den kunskapen till dig. Efter många år som beteendeutredare känner jag fortfarande stort engagemang för att hjälpa dig att förstå din hund bättre och frigöra energi för lösningar. Jag är specialiserad inom separationsångest och har även lång erfarenhet inom aggression- och stressproblematik.

Såhär tycker de som köpte tjänsten

Omdömena är autentiska men fingerade namn

“Nu kan jag äntligen sluta testa mig fram och följa en plan som faktiskt leder framåt. Det betyder så mycket att se framstegen! ”

Bodil Josefsson

“Jag var mycket tveksam till att min hund skulle klara att vara ensam, men när jag nu ser framstegen är jag så lättad och stolt över min hund!”

Josefin Lindkvist

“Jag trodde jag hade testat allt, men nu inser jag skillnaden i att jobba själv och få stöttning hela vägen mot målet.”

Klara Andersson

“Jag rekommenderar alla som har en hund med separationsångest att kontakta Anna: det är så skönt att få hjälp när det känns hopplöst!”

Linn Bergman

“Nu förstår vi vår hund bättre och kan faktiskt gå på restaurang - ett stort mål för oss!”

Mona Lundkvist

HÄR STARTAR VI

Vi startar alltid upp med ett introduktionssamtal som sker via Zoom under 1,5 timme. Blir det tid över kan du alltid använda det till uppföljning.

Du får möjlighet att ställa frågor om din hund, jag går igenom vad separationsångest handlar om och lägger upp en plan framöver. 

Inför samtalet skickar du videoklipp på din hund när den lämnas ensam. Klippen ska visa din hund när den lämnas ensam, men inte så länge att hunden får panik. 

Jag analyserar din hunds beteende och lägger upp en plan framåt. Under samtalet kommer du att få en förståelse för orsaken till din hunds problematik och vad just du behöver tänka på för att komma vidare.

Därefter kan du välja att träna på egen hand eller få individuell coachning av mig. Samtalet på Zoom spelas in och skickas till dig efteråt. 

PRISLISTA

Bokning sker via mail till [email protected]

- 1,5 timme introduktionssamtal online (Zoom): 1650:-

- Två veckor daglig coachning 1795:-

För dig som vill testa på det här med coachning-upplägg och se om det är någonting för dig. Hunden hinner komma in i träningen, men du behöver fortsätta träna kontinuerligt för att se framsteg.

- En månad daglig coachning: 2795:-

Du har bestämt dig för att ensamhetsträna med maximalt goda chanser. Då vill du ha hjälp under åtminstone första veckorna träning. Under en månad gör hunden i regel framsteg, men vi kommer troligtvis inte hinna jobba igenom de första större utmaningarna i träningen.

- Två månader daglig coachning: 5295:- 

I det här paketet finns det större chans att du får hjälp igenom de vanliga utmaningar som är svåra att lösa själv. De ofta sker under de första två månaderna. Det är till stor hjälp att ha stöttning genom dem för att få bestående resultat i ensamhetsträningen.

- Fyra månader daglig coachning inkl. två timmar konsultation om övrigt beteendeproblem: 7595:-

Det är vanligt med flera typer problematik utöver separationsångest. Det är viktigt att adressera all problematik och att jobba strukturerat för att komma vidare.

Därför har du i det här paketet även tillgång till 2 timmar onlinekonsultation gällande annan beteendeproblematik (rädsla, aggression, aktivering et cetera). Du väljer själv om du önskar boka två Zoom-samtal á 60 minuter eller fyra veckor á 30 minuter chatt via WhatsApp.

TILLVAL

Bokning sker via mail till [email protected]

- Veckovis coachning i fyra veckor  2495 :-

Endast för dig som köpt och genomfört minst två veckor individuell coachning

Paketet för dig som vill testa att skapa pass själv, men ha kvar stödhjulen i form av feedback varje vecka.

- Fyra veckovisa onlinesamtal á 45 minuter med Anna 3895 :- 

Jag deltar via Zoom och gör passet med dig, Vi kommer överens om en tid i veckan som passar. 

Efteråt pratar vi om planen för ensamhetsträningen framåt. Här har du störst chanser att göra framsteg för varje vecka. Anna kan justera passet i realtid och avgöra vad som är precis lagom svårt för just din hund.

Vanliga frågor om separationsångest

 • Vad är symptom på separationsångest?

  Separationsångest innebär att en hund visar symptom såsom mycket stor stress när den lämnas ensam hemma. Vanligtvis klarar hunden inte att lämnas längre än trettio minuter, oftast mycket kortare än så. Det kan gälla en särskild person i familjen eller alla familjemedlemmar.

 • Går det att träna bort hundens separationsångest?

  Ja! Det är god prognos så länge du tränar på just din hunds nivå och aldrig lämnar hunden längre än den klarar av. De flesta hundar kan lära sig vara ensamma ungefär fyra timmar.

 • Hur vet jag om min hund har separationsångest?

  De vanliga råden med att vänja hunden vid att lämnas ensam fungerar inte. Hunden visar också tecken på stress inom trettio minuter efter att du lämnar den ensam. Ökad motion och mental aktivering har ingen avgörande effekt på separationsångest.

 • Kan man träna separationsångest med en hund som haft problem länge?

  Ja, det går utmärkt. Även om du testat många metoder utan resultat eller inte har tränat alls, finns det god prognos att förändra din hunds känsla inför att bli lämnad ensam.

 • Hur lång tid tar det att träna hundens separationsångest?

  Räkna med månader, snarare än veckor. Det tar sällan år att bli av med separationsångest, men det är omöjligt att säga hur lång tid det kommer ta för just din hund. Även hundar med svåra symptom, kan göra snabbare framsteg än hunden med mildare symptom.

Osäker på om tjänsten passar?

Maila Anna idag!