Träningspass och feedback vid separationsångest

Vi firar framstegen tillsammans!

Vår tjänst för dig med en hund som inte kan lämnas ensam. Det är tungt att träna ensamhetsträning själv. Det är lätt att tappa motivationen och det är hjälpsamt att någon väntar på att läsa hur det gick med träningspasset igår! Med den här tjänsten kommer du äntligen se framstegen och vi firar tillsammans. Oavsett var i landet du befinner dig och hur svår du upplever situationen, kan du få hjälp med din hunds separationsångest.

Steg 1: Introduktionssamtal

Vi startar alltid med ett introduktionsamtal som sker via Zoom under en timme. Inför samtalet skickar du in videoklipp till Anna. 

Du kan alltid boka endast introduktionssamtal där vi pratar om situationen och om din hund lider av separationsångest eller om det handlar om någon annan problematik (stress, ljudrädsla, smärta).

Klippen ska visa din hund när den lämnas ensam, men inte så länge att hunden får panik. Anna analyserar din hunds beteende och lägger upp en plan framåt.. Du får samtalet skickat till dig efteråt.

Steg 2: Välj om du vill boka individuell coachning

Du kan därefter välja att träna på egen hand eller få coachning av Anna. När du bokar coachning utöver introduktionssamtal, delges du en unik loggbok som används under träningen framöver. 

Allt sker online, via Google Kalkylark, och pågår under så lång tid som du bokar. Du får dagligen ett träningspass utformat efter just din hund. Varje dag får du feed forward och svar på dina frågor samlat på ett ställe. Du kommer se framstegen din hund gör och få all hjälp du behöver med att lägga svårighetsgraden rätt.

För att träning kring ångest ska vara effektiv, behöver du se till att hunden aldrig är ensam längre än den klarar av och att du träna regelbundet. Du tränar 5-6 dagar i veckan.

Kommer du resa bort eller har någon annan planerad frånvaro framöver? Inga problem. Boka introduktionssamtal, så lägger vi upp en plan utefter hur dina behov ser ut.

Ju längre tid med coachning du bokar, desto större chans att du ser resultat och att det resultatet består långsiktigt.

Priser inkl moms:

- En timme introduktionssamtal online (Zoom): 1250:-
Inför samtalet skickar du videoklipp till Anna av din hund när den lämnas ensam. 

Anna gör en bedömning av hundens situation och utesluter andra orsaker än ångestproblematik. Du får möjlighet att ställa frågor om din hund och lägga upp en plan framöver.

I alla paket skapar Anna dagligen träningspass utformade efter just din hunds nivå, ger feedback på passet som genomfördes dagen innan samt svarar på dina frågor.

- Två veckor daglig coachning 1795:-

För dig som vill testa på det här med coachning-upplägg och se om det är någonting för dig. Hunden hinner komma in i träningen, men du behöver fortsätta träna kontinuerligt för att se framsteg.

- En månad daglig coachning: 2795:-

Du har bestämt dig för att ta tag i ensamhetsträningen och vill ha hjälp under första veckorna träning. Under en månad gör hunden i regel framsteg, men vi kommer troligtvis inte hinna jobba igenom första utmaningarna i träningen.

- Två månader daglig coachning: 5295:- 

I det här paketet finns det större chans att du får hjälp igenom de vanliga utmaningar som är svåra att lösa själv. De ofta sker under de första två månaderna. Det är till stor hjälp att ha stöttning genom dem för att få bestående resultat i ensamhetsträningen.

- Fyra månader daglig coachning inkl. två timmar konsultation om övrigt beteendeproblem: 7595:-

Det är vanligt med samsjuklighet och separationsångest. Det är viktigt att addressera all problematik och att jobba systematiskt.

Därför har du i det här paketet även tillgång till två timmar onlinekonsultation gällande annan beteendeproblematik (rädsla, aggression, aktivering et cetera). Du väljer själv om du önskar boka två Zoom-samtal á 60 minuter eller fyra veckor veckovisa skriftbaserade samtal via WhatsApp. 

- Anpassat träningsprogram efter dina behov Hör av dig till anna@hundvetare.se för att lägga upp en plan och få en prisuppgift


Fotograf: Chris Robert

Separationsångest hos hund

Då behöver du söka hjälp

Separationsångest växer inte bort och du kan inte vänta ut en hund med ångestproblematik: känslan av panik blir bara starkare. Träningen har väldigt god prognos. De flesta hundar kan lämnas ensam i fyra timmar. Det är under förutsättning att du tränar utifrån hundens nivå. Det är svårt och det är det jag hjälper dig med.

Du bokar genom att maila mig vilken tjänst du är intresserad av, så kommer vi överens om dag och tid som passar för introduktionssamtal. Innan vårt möte får du en länk till en Google Drive-mapp där du kan skicka videoklipp av din hund när den lämna ensam samt Zoom som du ansluter till.

Anna Lindquist

Beteendeutredare, hundinstruktör

Det finns låsningar och det finns lösningar. Som hundägare blir man lätt hemmablind och fastnar i låsningar: där är mitt jobb att ha kunskap både om hund och hundträning samt förmedla den kunskapen till dig. Efter många år som beteendeutredare känner jag fortfarande stort engagemang för att hjälpa dig att förstå din hund bättre och frigöra energi för lösningar. Jag är specialiserad inom separationsångest och har även lång erfarenhet inom aggression- och stressproblematik.

Såhär tycker de som köpte tjänsten

Omdömena är autentiska men fingerade namn

“Nu kan jag äntligen sluta testa mig fram och följa en plan som faktiskt leder framåt. Det betyder så mycket att se framstegen! ”

Bodil Josefsson

“Jag var mycket tveksam till att min hund skulle klara att vara ensam, men när jag nu ser framstegen är jag så lättad och stolt över min hund!”

Josefin Lindkvist

“Jag trodde jag hade testat allt, men nu inser jag skillnaden i att jobba själv och få stöttning hela vägen mot målet.”

Klara Andersson

“Jag rekommenderar alla som har en hund med separationsångest att kontakta Anna: det är så skönt att få hjälp när det känns hopplöst!”

Linn Bergman

“Nu förstår vi vår hund bättre och kan faktiskt gå på restaurang - ett stort mål för oss!”

Mona Lundkvist

Vanliga frågor om separationsångest

 • Vad är separationsångest hos hund?

  Separationsångest innebär att en hund visar tecken på mycket stor stress när den lämnas ensam hemma. Vanligtvis klarar hunden inte att lämnas längre än trettio minuter, oftast mycket kortare än så. Det kan gälla en särskild person i familjen eller alla familjemedlemmar.

 • Går det att bli av med hundens separationsångest?

  Ja! Det är god prognos så länge du tränar på just din hunds nivå och aldrig lämnar hunden längre än den klarar av. De flesta hundar kan lära sig vara ensamma ungefär fyra timmar.

 • Hur vet jag om min hund har separationsångest?

  De vanliga råden med att vänja hunden vid att lämnas ensam fungerar inte. Hunden visar också tecken på stress inom trettio minuter efter att du lämnar den ensam. Ökad motion och mental aktivering har ingen avgörande effekt på separationsångest.

 • Kan man träna separationsångest med en hund som haft problem länge?

  Ja, det går utmärkt. Även om du testat många metoder utan resultat eller inte har tränat alls, finns det god prognos att förändra din hunds känsla inför att bli lämnad ensam.

 • Hur lång tid tar det att träna hundens separationsångest?

  Räkna med månader, snarare än veckor. Det tar sällan år att bli av med separationsångest, men det är omöjligt att säga hur lång tid det kommer ta för just din hund. Även hundar med svåra symptom, kan göra snabbare framsteg än hunden med mildare symptom.