Att sätta ihop hundar - hur gör jag det bäst?

Det här är en unik kurs för dig som planerar skaffa ytterligare en hund eller för dig som vill lära dig mer om hur du introducerar hundar till varandra.

Vi lotsar dig igenom allt du behöver veta - från första introduktionen till fortsatt umgänge och att skapa rätt förutsättningar för en bra relation mellan hundarna. Vi går igenom hur du gör - antingen du har en valp eller en vuxen hund som är ny i flocken. Hur vet du om det går bra? Du får lära dig riskanalys, eventuella triggerstiruationer, utrustning och andra faktorer som gör skillnaden mellan gruff och samspel.

En viktig frågeställning är: farlig hund eller farlig situation? Vi reder ut begreppen och ger dig konkreta strategier, ger exempel på felsökning ifall du får bakslag och visar videoklipp på steg-för-steg-övningar som stärker relationen mellan hundarna.

Kursen består av en grundläggande föreläsning och sedan olika avsnitt där vi fokuserar på ett tema i sänder. Det finns videoklipp till varje tema, där du kan se exempel på hur det ka se ut när en valp ska introduceras till en vuxen hund eller två hundar ska promenera tillsammans första gången. Det finns två frivilliga uppgifter där du kan skicka in videoklipp på valfri övning eller varför inte ett klipp på där dina hundar interagerar med varandra? Vi ger feedback och kommer med tips.

Det här ingår i mini-kursen

  1. Välkommen på kurs!

   GRATIS DEMO
  2. Som tack för att du deltar i kursen ...

  3. Introduktion - så tänker vi

  4. Föreläsning: Att sätta ihop hundar

  5. Koppelhantering

  6. Hundar på promenad

  7. Videoklipp - Valp och vuxen hund utomhus

  8. Introducera hundar utomhus

  9. Introducera hundar inomhus

  10. Introducera hundar inomhus: bild & videoklipp

  11. Underskatta aldrig en fika!

  12. Plan B - om något går fel?

  1. Övning 1

  2. Övning 2

  3. Övning 3

  4. Övning 4

  5. Övning 5

  6. Övning 6

  7. Kul att ha dig här!

  8. Valfri uppgift för dig som deltar 1

  9. Valfri uppgift för dig som deltar 2

  1. Bra jobbat!

  2. Vad tyckte du om kursen?

Sätta ihop hundar

Betalningsalternativ

Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till kursen i 6 månader efter ditt köp.

 • 800,00 kr

  Engångsbetalning

  Köp nu
 • 2 x 400 kronor

  Delbetalning 2 månader

  Köp nu

Instruktörer

Marja Seidemo

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jag har haft hundkurser nästan varje vecka sedan 2006, parallellt med att jag gjort beteendeutredningar och haft privatkurser. Det är spännande och inspirerande att träffa nya ekipage och få förmånen att följa dem. Genom åren har jag utvecklat många egna övningar och även temakurser, som inriktar sig på t ex högenergihundar eller rädda och försiktiga hundar. Jag brinner lite extra för hundmötesproblematik och att hjälpa både hund och människa till alternativa beteenden och nya strategier. Med mina egna hundar blir det förutom träning i mondioring och lydnad - mycket specialsök och kroppskontroll samt en hel del häng i skogen. Välkommen på kurs eller träning hos mig!

Anna Lindquist

Hundinstruktör, Beteendeutredare, Personspår- och Barmarksinstruktör

Mitt namn är Anna Lindquist. Jag tröttnar aldrig på det detektivarbete som beteendeutredningar innebär och mötet med andra erfarenheter som lärarjobbet innebär. Hundträning handlar jättemycket om associationer, känslor och personligheter - både hos hundar och hos hundägare. Kombinationen av coachning av människor och analys av hundars beteende är det jag tycker är särskilt roligt i mitt jobb som beteendeutredare och lärare. Ett av mina strävansmål är att göra modern hundträning så lättfattligt och handgripligt som möjligt för hundägare och hundtränare att ta del av. Ett viktigt steg på den vägen var att tillsammans med Marja Seidemo ta fram utbildningen Beteendeutredare.

Varför du ska välja oss

 • Individuell feedback

  Vi erbjuder onlinekurser/yrkesutbildningar av lärare med pedagogisk bakgrund som vill utveckla din kunskap. Hos oss får du genomtänkt feedback med tät återkoppling.

 • Vetenskapligt förankrat

  Allt vårt material är förankrat i både modern forskning och gedigen erfarenhet som ständigt byggs på. Detta, i kombination med att vi brinner för att coacha och inspirera, hjälper dig till att ta klivet till en ny kunskapsnivå.

 • Se sammanhang

  Våra utbildningar och kurser hänger ihop för att du ska få en känsla av sammanhang. På så vis känner du dig hemma med konceptet och kan enkelt gå vidare från en kurs eller en utbildning till en annan.