Massage för hemmabruk

Den här kursen ger dig den teoretiska såväl som den praktiska kunskapen du behöver för att kunna främja din hunds välbefinnande genom massagens många fördelar.

Allt i tryggheten och bekvämligheten av ert eget hem och i er takt.

Alla hundar gynnas av massage. Oberoende om din hund är en sällskapshund eller aktiv inom olika former av träning, tävling eller jakt finns det många fördelar med att regelbundet massera din hund.

I den här kursen kommer du att få kunskapen och färdigheterna för att göra massage till en uppskattad och regelbunden del av er vardag. Du kommer även få tips på enkla strategier för att främja trygghet och frivillighet, så att även hunden som vanligtvis inte är så mycket för beröring kommer kunna lägga sig ner och njuta när det är dags för er massagestund.

Kursen är uppdelad i olika avsnitt för att du ska kunna lära dig samt öva på att massera din hund successivt och bli trygg med varje enskild del.

Du kommer få lära dig massage av:

 • Rygg
 • Nacke och huvud
 • Bog och framben
 • Säte och bakben


Varje avsnitt innehåller en teoretisk genomgång av massagegreppen, följt av en instruktionsvideo som visar hur du utför greppet. Efter varje avslutat avsnitt får du möjlighet att skicka in en video på din egen massage för personlig feedback och vägledning.

Kursinnehåll

  1. Massagens fördelar

   GRATIS DEMO
  2. Olika sorters massage

  1. Massera eller avstå?

  2. Hur musklerna känns

  3. Avvikelser du kan stöta på

  1. Signaler och samspel

  2. Skapa rätt förutsättningar

  1. Hundens position vid massage

  2. Dina händer - ditt verktyg

  3. Massagegreppen

  4. Ett tips!

  1. Nu ska du få lära dig massage!

Massage för hemmabruk

Betalningsalternativ

Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till kursen i 1 år efter ditt köp.

Instruktör

Izabell Holmström

Certifierad canineopat

Hundar har alltid varit min stora passion och utöver den fysiska aspekten brinner jag för att nörda ner mig i hundars beteenden. Att på olika vis få hjälpa en hund är ett privilegium och att komma på kreativa sätt för att möta varje individs behov utifrån dennes förutsättningar är någonting som jag brinner lite extra för. Jag anser att ju mer kunskap och förståelse vi besitter desto bättre kan vi möta och förstå våra hundars behov, därför älskar jag att inom mitt kunskapsområde kunna hjälpa hundägare att utvecklas - både enskilt och tillsammans med sina hundar.

Varför du ska välja oss

 • Individuell feedback

  Vi erbjuder onlinekurser/yrkesutbildningar av lärare med pedagogisk bakgrund som vill utveckla din kunskap. Hos oss får du genomtänkt feedback med tät återkoppling.

 • Vetenskapligt förankrat

  Allt vårt material är förankrat i både modern forskning och gedigen erfarenhet som ständigt byggs på. Detta, i kombination med att vi brinner för att coacha och inspirera, hjälper dig till att ta klivet till en ny kunskapsnivå.

 • Se sammanhang

  Våra utbildningar och kurser hänger ihop för att du ska få en känsla av sammanhang. På så vis känner du dig hemma med konceptet och kan enkelt gå vidare från en kurs eller en utbildning till en annan.