Föreläsning om ljudrädsla

Ljudrädsla är komplext eftersom det kan ha inverkan på så många delar av hundens liv. Framför allt är det en rädsla som kan smitta till andra typer av rädslor och leda till ångestproblematik. Hur det ter sig och vad det kan leda till går vi igenom i den här livesända föreläsningen. Hundens judrädsla påverkar också hundägaren: det är lätt att känna sig maktlös eftersom du inte kan styra triggern. Vare sig du eller hunden kan veta säkert när smällen, åskan eller motorcykeln kommer och hur högt det kommer att låta. Därför blir också hundens responser oförutsägbara. Vi väljer att kalla det för ljudrädsla eller hyperkänslighet för ljud. 

Det finns flera orsaker till varför hundar upplever rädsla för ljud. Mycket forskning har skett på senare år om vad som sker i hjärnan hos hundar som lider av beteendeproblem. Under föreläsningen benar vi ut vilken kunskap som  forskning har bidragit med och vad som sker i hjärnan hos den hunden som lider av hyperkänslighet för ljud. Beteendemodifierade läkemedel är en typ av åtgärd som kommit upp till diskussion alltmer de senare åren. Vi reder ut begreppen om vad de innebär, hur kan de hjälpa en hund med ljudrädsla och hur de bör användas. 

Även om det är en svår typ av beteendeproblematik, finns det många saker som kan göras för att underlätta för en hund som lider av sin ljudrädsla. Du får i den här föreläsningen med dig både akuta och förebyggande åtgärder. Vi förklarar utifrån fallbeskrivningar för att du ska få en känsla av sammanhang och för hur vi arbetar som beteendeutredare.  

Så tycker några av dem som sett föreläsningen

“Bästa föreläsningen jag har lyssnat på i hundsammanhang. Så lärorikt! Nu förstår jag mycket mer om ljudrädsla och vad man kan göra.”

Kajsa Bergkvist

“Mycket intressant och lärorikt! Det känns bra att ha konkreta övningar med sig efteråt.”

Johan Hallström

Betalningsalternativ

Just nu kan du även köpa denna föreläsning i vårt "3 för 2" erbjudande. Klicka på "Vårt utbud" i menyn så kommer du rätt.

  • 450,00 kr

    Engångsbetalning

    Köp nu
  • 2 x 225 kr

    Delbetalning 2 månader

    Köp nu

Föreläsare

Marja Seidemo

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jag har haft hundkurser nästan varje vecka sedan 2006, parallellt med att jag gjort beteendeutredningar och haft privatkurser. Det är spännande och inspirerande att träffa nya ekipage och få förmånen att följa dem. Genom åren har jag utvecklat många egna övningar och även temakurser, som inriktar sig på t ex högenergihundar eller rädda och försiktiga hundar. Jag brinner lite extra för hundmötesproblematik och att hjälpa både hund och människa till alternativa beteenden och nya strategier. Med mina egna hundar blir det förutom träning i mondioring och lydnad - mycket specialsök och kroppskontroll samt en hel del häng i skogen. Välkommen på kurs eller träning hos mig!

Anna Lindquist

Hundinstruktör, Beteendeutredare, Personspår- och Barmarksinstruktör

Jag är specialiserad på separationsångest och arbetar även med beteendeproblem inom stress-och aggressionsproblematik. Mitt engagemang för hundar och deras människors situation har aldrig minskat. 2010 började jag hjälpa hundägare med deras hundar och sex år senare utbildade jag mig för att få teorin bakom praktiken. Sedan dess har jag jobbat och vidareutbildat mig kontinuerligt. Jag är även utbildad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. Kombinationen av stöttning och vägledning för människor samt analys av hundars beteende är det jag tycker är särskilt roligt. Ett av mina strävansmål är att göra modern hundträning så lättfattligt och handgripligt som möjligt för hundägare och hundtränare att ta del av. Ett annat är att fler ska inse att separationsångest inte är för evigt: det är god prognos om du tränar enligt ett långsiktigt träningsprogram.