Kreativ vardagslydnad

Ta kontrollen över vardagen genom att bli en mer kreativ hundägare! Erbjud din hund mer variation, få inspiration både vad det gäller aktivering, inkallning och lär dig älska koppelträning. Du får lära dig allt om hur du bygger upp en bra belöningsbank och vilka grundfärdigheter som passar just dig och din hund.

Kursen fokuserar på grunder i vardagen, på ett lustfyllt och enkelt sätt och består av 8 avsnitt med sammanlagt 28 olika övningar där du alltid jobbar tillsammans med din hund, mot ett gemensamt mål. Den är utformad så att den passar både valp och vuxen hund.

Syftet är att få vardagen att fungera smidigare och att hunden får lättare att fokusera. Dessutom får du tips på hur du laddar era promenader med förväntan på uppgift istället för att hunden drar åt ett annat håll. Den här typen av träning lyfter relationen och samarbetet mellan dig och din hund. Många övningar är utformade som lekar och utmaningar, där din hund får motivation att utföra rätt beteende. Du kommer att få ta del av många egna övningar som jag utvecklat under alla de år som jag har haft kurs.

Det här är kursen din hund inte kan motstå! Späckad med tips och trix kring hur du ökar värdet på enkla vardagsövningar.

Varje avsnitt i kursen har ett tema, exempelvis kontakt och följsamhet, belöningsutveckling, inkallning, aktivering, koppelträning, impulskontroll och hur du kan jobba med vissa oönskade beteenden. 

Avsnitten består av en teoridel och beskrivande videoklipp med övningar och text. Det finns också frivilliga uppgifter som innebär av att du ibland svarar på frågor och ibland är det en praktisk uppgift där du filmar din träning. I kursen ingår även personlig feedback. Du får gärna skicka in videoklipp på dina uppgifter för att få personlig feedback direkt från mig. Detta är något jag rekommenderar varmt för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Kursinnehåll

  1. Välkommen på Kreativ vardagslydnadskurs!

  2. Grundfärdigheter i vardagen

  3. Inlärning - vad blir hunden bättre på?

  1. Belöningsutveckling

  2. Godismagnet

  3. Motivationslek

  4. Uppgift 1

  5. Uppgift 2

  1. Vad behöver min hund lära sig?

  2. Impulskontroll

  3. Mattan och högen

  4. Frisignal

  5. Omvänt lockande

  6. Uppgift 3

  7. Uppgift 4

  1. Älska koppelträning!

  2. Bygg rätt position

  3. Följsamhet

  4. Ett steg till

  5. Bumerangen

  6. Men tänk om jag får ett möte?

  7. Uppgift 5

  8. Uppgift 6

  1. Förväntan på att sitta still

  2. Stadga - behålla positionen

  3. Partyposition

  4. Indianen

  5. Låt det va!

  6. Utmaningar

  7. Uppgift 7

  1. Träna för framtiden

  2. Öka värdet på din inkallning

  3. Häråt!

  4. Triangeln

  5. Stanna betyder KOM

  6. Godistuva

  7. Uppgift 8

  8. Uppgift 9

Kreativ vardagslydnad

Betalningsalternativ

Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till kursen i 6 månader efter ditt köp.

Instruktör

Marja Seidemo

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jag har haft hundkurser nästan varje vecka sedan 2006, parallellt med att jag gjort beteendeutredningar och haft privatkurser. Det är spännande och inspirerande att träffa nya ekipage och få förmånen att följa dem. Genom åren har jag utvecklat många egna övningar och även temakurser, som inriktar sig på t ex högenergihundar eller rädda och försiktiga hundar. Jag brinner lite extra för hundmötesproblematik och att hjälpa både hund och människa till alternativa beteenden och nya strategier. Med mina egna hundar blir det förutom träning i mondioring och lydnad - mycket specialsök och kroppskontroll samt en hel del häng i skogen. Välkommen på kurs eller träning hos mig!