Hunddagisutbildning - Driftschef

För dig som planerar att öppna eller arbeta på hunddagis eller pensionat erbjuder vi en gedigen hunddagisutbildning på distans (online) som gör det möjligt för dig att känna dig trygg i din roll som driftschef/föreståndare på hunddagis. 

Vår hunddagisutbildning uppfyller Jordbruksverkets kriterier för att öppna/bedriva hunddagis/pensionat. Då vi själva driver hunddagis på två platser i Göteborg kan vi erbjuda dig praktikplats på våra hunddagis och anpassa praktiken så att den ger dig de erfarenheter du behöver med en förankring i den utbildning du går. Det är viktigt att du får vara delaktig i det praktiska arbetet som teorin du läser på utbildningen gäller. Då kraven på praktik skiljer sig åt mellan olika orters länsstyrelser, råder vi dig att kontakt din länsstyrelse  för vidare information.

Hos oss får du en grundlig hunddagisutbildning som verkligen ger dig de färdigheter som behövs för att starta upp/arbeta på hunddagis eller pensionat. Vår utbildning består av flera block med vardera teman. I de två första blocken fokuserar vi på att ge dig en stabil grund för att starta och driva ditt eget hunddagis/pensionat. Vi lägger stor vikt vid att skapa trygga hundgrupper och ett gott klimat bland personalen.

Du får också med dig all information du behöver kring att skriva avtal med hundägare, budget, försäkringar och planering av lokaler med mera. I de två sista blocken är det fokus på hund och här vill vi förse dig med möjligheter att skapa rätt förutsättningar för hundarna på dagis. Du får lära dig om berikning, aktivering, hantering av stress- och aggressionsproblematik som kan uppstå och strategier för att lösa dem. Rent praktiskt får du bland annat träna frivillig hantering,  kroppskontroll och jobba med en mängd andra  övningar som du har nytta av i arbetet på hunddagis.

Du får också lära dig om byggandet av ditt varumärke, marknadsföring genom sociala medier och annan viktig information som dagens hundföretagande kräver.

Varför gå just vår utbildning?

Hunddagisutbildningen är en helt ny utbildning för dig som vill arbeta på hunddagis. Vi har lärare med lång och unik erfarenhet i branschen då de har drivit eget hunddagis i 10 års tid samt arbetat fram egna tränings- och berikningskoncept som konsult på hunddagis parallellt med arbete som beteendeutredare. Genom att våra lärare har jobbat kontinuerligt med kurser och beteendeutredningar i 15 års tid får du ta del av unika erfarenheter samt delges en insikt i olika beteendeproblem.

Utbildningen passar dig som är intresserad av att läsa till hunddagispersonal, men har svårt att boka upp dig till särskilda datum. Vår utbildning präglas av både praktik, diskussion och reflektion. Efter avklarad utbildning kommer du att ha en bra grund att stå på samt även ha möjlighet till vidare studier inom exempelvis beteendeproblem. Vi lärare finns som stöd-och kontaktpersoner under hela utbildningen.

Vår målbild 

Vi vill utbilda riktigt bra hunddagispersonal som är redo att möta de behov kunder har idag.

Vi gillar att vara lärare! För oss är yrkesutbildningar inte någonting vid sidan av övrig verksamhet. Oavsett var du befinner dig idag är vi engagerade i att ta dig till nästa kunskapsnivå. Tack vare att utbildningen sker online finns det goda möjligheter att stötta dig på just den nivå du befinner dig på. För de områden där vi inte har specialistkunskap har vi samarbeten med de som utför yrket dagligen. I avsnittet om friskvård tar vi till exempel hjälp av en erfaren canineopat.

Vårt mål är att du, efter avslutad utbildning, ska kunna bemöta både hundar och hundägare på ett professionellt sätt samt ha en utvecklad kunskap kring att aktivera och träna hund.

Förkunskaper & förutsättningar för yrket

Hunddagisutbildningen riktar sig till dig som vill arbeta på hunddagis eller hundpensionat.

Du behöver ha tillgång till någon form av modernt elektroniskt hjälpmedel: dator, smart telefon eller surfplatta. När du ska spela in videoklipp fungerar det bra att göra det med mobilkamera. Böcker och eventuellt annat material bekostas av eleven själv. 

Kurslitteraturen består av mestadels svenskspråkiga, men även enstaka engelskspråkiga, böcker. Vi tycker att det är viktigt att tillhandahålla modern litteratur. Både för att ni ska ha en bra förkunskap in i senaste forskningen och för att kunskapen ska vara uppdaterad för dagens hundsamhälle.

Upplägg 

 • Litteratur med tillhörande inlämningsuppgifter. 
 • Artiklar skrivna av oss med tillhörande relevanta videoklipp. 
 • Inlämningsuppgifter som uppmanar till reflektion och resonemang. 
 • Inspelade föreläsningar.
 • Videoklipp från träning av andra ekipage.
 • Videoklipp från träning av egen hund.
 • Videoklipp från projektkurs. Videoinspelade övningar från den projektkurs i vardagslydnad som du håller.  

Examination

För oss är det viktigt att examinationen bedömer det som den ämnar att bedöma: dina färdigheter för det sammanhang du kommer arbeta i. Ett tillstånd av utmaning utesluter inte att du ska känna dig trygg. Därför trycker vi på deltagande i praktiska uppgifter och förmåga till resonemang till olika utmaningar du kommer stöta på. Din examination består av att du deltar i undervisningen och får godkänt på både praktiska och teoretiska inlämningsuppgifter samt lämnar in ditt examensarbete.

Utbildningens innehåll

Allt du behöver lära dig

  1. Introduktion

  2. Litteraturlista

  3. Praktik

  4. Lathund för att skicka in videoklipp

  5. Lathund vid teknikstrul

  6. Examensarbete - fördjupningsuppgift

  1. Föreläsning: Starta hunddagis

  2. Länktips

  3. Djurskyddsbestämmelser

  4. Uppgift 1

  5. Uppgift 2

  6. Uppgift 3

  7. Uppgift 4

  8. Uppgift 5

  9. Uppgift 6

  10. Litteraturuppgift 1

  11. Litteraturuppgift 2

  1. Föreläsning: Driva hunddagis

  2. Avtal

  3. Avtal exempel

  4. Sjukdomar och smittskydd

  5. Sjukdomar och smittskydd JBV

  6. Säkerhet på hunddagis

  7. Uppgift 1

  8. Uppgift 2

  9. Uppgift 3

  10. Uppgift 4

  11. Uppgift 5

  12. Uppgift 6

  13. Uppgift 7

  14. Uppgift 8

  15. Uppgift 9

  16. Uppgift 10

  17. Videoklipp från hunddagis

  18. Föreläsning: Hunddagis - en arbetsplats för människor

  19. Föreläsning: Rollen som driftschef

  20. Videoklipp: Inspiration

  21. Uppgift: 11

  22. Uppgift: 12

  23. Uppgift: 13

  24. Uppgift: 14

  25. Litteraturuppgift 3

  26. Litteraturuppgift 4

  27. Tips videoklipp

  1. Intro föreläsning om raskunskap

  2. Raskunskap: Introduktion, boskapsvaktande hundar och brukshundar

  3. Raskunskap: Polarhundar, vinthundar, tempelhundar och urhundar

  4. Raskunskap: Terriers, bull-och muskelhundar och vallhundar

  5. Raskunskap: Fågelhundar (ställande, stötande och vattenapporterande) och drivande jakthundar

  6. Raskunskap: Vattenhundar, gårdshundar, familjehundar och blandraser

  7. Raskunskap: Rescue, wolf dogs, varghybrider och att välja ras

  8. Raskunskap: Uppgift

  9. Raskunskap: Hundgrupper

  1. Litteraturuppgift 5

  2. Massage

  3. Praktisk uppgift. Massage

  1. Föreläsning: Berikning

  2. Videoklipp: Inspiration från rastgården

  3. Uppgift 1

  4. Uppgift 2

  5. Uppgift 3

  6. Uppgift 4

  7. Litteraturuppgift 6

Hunddagisutbildning - Driftchef

Betalningsalternativ

Du väljer själv hur du vill betala och har tillgång till utbildningen i 2 år från ditt köp.

 • 9 995,00 kr

  Engångsbetalning

  Köp nu
 • 12 x 833,00 kr

  Delbetalning 12 månader

  Köp nu
 • 6 x 1 666,00 kr

  Delbetalning 6 månader

  Köp nu

Lärare

Marja Seidemo

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jag har haft hundkurser nästan varje vecka sedan 2006, parallellt med att jag gjort beteendeutredningar och haft privatkurser. Det är spännande och inspirerande att träffa nya ekipage och få förmånen att följa dem. Genom åren har jag utvecklat många egna övningar och även temakurser, som inriktar sig på t ex högenergihundar eller rädda och försiktiga hundar. Jag brinner lite extra för hundmötesproblematik och att hjälpa både hund och människa till alternativa beteenden och nya strategier. Med mina egna hundar blir det förutom träning i mondioring och lydnad - mycket specialsök och kroppskontroll samt en hel del häng i skogen. Välkommen på kurs eller träning hos mig!

Jeanette Trotta

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jeanette Trotta heter jag. Jag har en bakgrund som gymnasielärare i engelska/svenska och forskare inom humaniora. För 11 år sedan bestämde jag mig för att satsa på min passion som yrke och driver sedan 11 år tillbaka hunddagiset Hund i Centrum i Göteborg. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör, rallylydnadsinstruktör, berikande blodspårsinstruktör samt beteendeutredare. De kurser och föreläsningar jag jobbat med mest är valp- och vardagslydnadskurser, berikande blodspårskurser samt aktivering och berikning i olika former. Hundens behov och beteende är det som intresserar mig mest förutom att träna hund. Även att utbilda andra människor som brinner för att lära sig mer om hund är någonting jag tycker är väldigt givande. För närvarande utbildar jag mig också till samtalscoach för människa.

Varför du ska välja oss

 • Individuell feedback

  Vi erbjuder yrkesutbildningar framtagna av lärare med pedagogisk bakgrund som vill utveckla din kunskap. Hos oss får du genomtänkt feedback med tät återkoppling.

 • Vetenskapligt förankrat

  Allt vårt material är förankrat i både modern forskning och gedigen erfarenhet som ständigt byggs på. Detta, i kombination med att vi brinner för att coacha och inspirera, hjälper dig till att ta klivet till en ny kunskapsnivå.

 • Se sammanhang

  Våra utbildningar och kurser hänger ihop för att du ska få en känsla av sammanhang. På så vis känner du dig hemma med konceptet och kan enkelt vidareutbilda dig eller bygga vidare din kunskap genom att gå kurs hos oss.