1 februari - 1 maj

Maximalt 10 deltagare

Fotograf: Cajsa Lermark

Vi ser fram emot att träffa er i en ny studiegrupp som vi kallar VIP: Hundmöten. Det här är vårt koncept för att under tre månaders tid förmedla kunskap och inspirera till kreativ hundmötesträning. Varhelst i landet du bor!

Du får delta i exklusiva livesändningar med olika relevanta teman med möjlighet att ställa frågor! Observera att det här är inte en kurs utan en studiegrupp. Du är med i att skapa innehållet utifrån vad du tänker - och jobbar på just för tillfället. Det engagemang du lägger i gruppen, får du också ut av gruppen.

Varannan vecka sänder vi LIVE via Zoom under minimum en timme. Du tar del av sändningen via gruppen i Thinkific och vi samtalar med varandra. Efter sändningen kan du titta på den inspelad. Sändningarna kommer ha olika teman: 

 • Reaktionströskel: hur du kan jobba utifrån den med just din hund
 • Att läsa sin hunds kroppsspråk och intention
 • Hundens frustration och intensitet i hundmöten
 • Jobba aktivt för att få bättre stadga och impulskontroll
 • Så blir hundmötesproblematik ett inlärt beteende 
 • Hur jag lär min hund att växla mellan flera beteenden under en längre tid
 • Metoder och strategier för hundar som "låser"
 • Kontrollbehov - som har större inverkan än många tror 
 • Olika raser och hundmötsproblematik 
 • Omriktat beteende Med mera, med mera … 
 • Du som är medlem i VIP-gruppen kan komma med förslag på tema du vill höra!

Veckans utmaning! 

Varje vecka förser vi er med en utmaning som är tänkt att utmana er och därmed utveckla er hundmötesträning! Det är lätt hänt att man tänker "Jag har testat ALLT". Vi kan garantera nya infallsvinklar och kreativa lösningar. 

Ladda upp träningsvideos - få feedback och kommentarer 

Du kan ladda upp videoklipp eller maila till oss.  Vi  lägger upp det som är relevant för flera av er. Du får feed forward från både oss och andra deltagare. Det kan vara lätt att bli hemmablind och svårt att se nästa steg: vi hjälps åt att ta klivet till nästa kunskapsnivå! 

Få stöd från oss och andra som är i samma situation 

Vi vet hur ensamt det kan kännas att slita med sin hunds beteendeproblem. Att prata om det och diskutera lösningar med andra är väldigt hjälpsamt! Vi lägger löpande ut ny information och till varje del av VIP-gruppen finns ett diskussionsforum som är tillgängligt dygnet runt. 

Tillgång till tips, artiklar och fallbeskrivningar: så gjorde vi! 

Få unik inblick i jobbet som beteendeutredare och hur vi bemöter olika typer av hundmötesproblematik. Du får inspiration och nya tankar kring hur du kan bemöta din hunds beteendeproblem.

Lärare

Vi finns som stöd

Marja Seidemo

Hundinstruktör, beteendeutredare

Jag har haft hundkurser nästan varje vecka sedan 2006, parallellt med att jag gjort beteendeutredningar och haft privatkurser. Det är spännande och inspirerande att träffa nya ekipage och få förmånen att följa dem. Genom åren har jag utvecklat många egna övningar och även temakurser, som inriktar sig på t ex högenergihundar eller rädda och försiktiga hundar. Jag brinner lite extra för hundmötesproblematik och att hjälpa både hund och människa till alternativa beteenden och nya strategier. Med mina egna hundar blir det förutom träning i mondioring och lydnad - mycket specialsök och kroppskontroll samt en hel del häng i skogen. Välkommen på kurs eller träning hos mig!

Anna Lindquist

Hundinstruktör, Beteendeutredare, Personspår- och Barmarksinstruktör

Mitt namn är Anna Lindquist. Jag tröttnar aldrig på det detektivarbete som beteendeutredningar innebär och mötet med andra erfarenheter som lärarjobbet innebär. Hundträning handlar jättemycket om associationer, känslor och personligheter - både hos hundar och hos hundägare. Kombinationen av coachning av människor och analys av hundars beteende är det jag tycker är särskilt roligt i mitt jobb som beteendeutredare och lärare. Ett av mina strävansmål är att göra modern hundträning så lättfattligt och handgripligt som möjligt för hundägare och hundtränare att ta del av. Ett viktigt steg på den vägen var att tillsammans med Marja Seidemo ta fram utbildningen Beteendeutredare.

Varför du ska välja oss

 • Lär av oss och varandra

  Halva nöjet med att gå kurs är att se och lära av varandra. Här får du möjlighet att titta om och om igen via både video och text. Ta anteckningar och få svar!

 • Få stöd i träningen

  Hundmötesträning är ofta emotionell - både för hund och människa. Via den här gruppen får du stöd att i lugn och ro närma er målet: att möta andra hundar.

 • Ha inflytande på innehållet

  Gruppen finns till för er. Tack vare att det är en liten grupp kan du påverka innehållet: önska tema, särskilda frågeställningar eller övningar/metoder.