Fysisk kurs: Nosaktivering

Att få jobba med nosen är något som både är rolig och nyttigt för din hund. Det är otroligt utvecklande att få använda nosen till att klura och lösa uppgifter. I denna kurs kommer du få prova på olika sätt att aktivera din hund. Vi kommer gå igenom olika övningar där vi bland annat använder problemlösning och fysisk rörelse  - i kombination med nosarbetet. 

Nosaktivering är en aktiveringsform som går att variera i all oändlighet, därför passar det alla hundar. Kursen lämpar sig även utmärkt för hundar som tröttnar snabbt och som behöver variation.

Kursen passar alla hundar, din hund bör vara över 6 månader för att kunna ta till sig samtliga övningar då en del övningar kan vara lite för kluriga för den unga valpen. 

Denna kurs finns även som en utbroderad onlineversion här på Hundvetare, den innehåller fler övningar samt mer teori.

Datum: Just nu har vi inga aktiva datum för denna kurs.

Maila gärna ninja@hundvetare.se om du är intresserad av kommande kursstarter.

Instruktör

Ninja Claesson

Hundinstruktör, beteendeutredare

I hundträning är mitt största intresse olika former av sökträning/nosarbete - något jag gärna hjälper och guidar andra människor i. Just nosarbete är särskilt intressant just för att det är något alla kan utföra, det är enkelt att bygga utmaningar och hunden utvecklar färdigheter den har stor nytta av i livet i stort.

Utöver det är jag även intresserad av att hjälpa andra människor att strukturera upp sin träning och få till en hållbar balans. Balansen i vardagen/hundträningen är trots allt en av de viktigaste grundstenarna och en förutsättning för att kunna ha roligt tillsammans.