Fysisk kurs: Nosaktivering

Att få jobba med nosen är något som både är rolig och nyttigt för din hund. Det är otroligt utvecklande att få använda nosen till att klura och lösa uppgifter. I denna kurs kommer du få prova på olika sätt att aktivera din hund. Vi kommer gå igenom olika övningar där vi bland annat använder problemlösning och fysisk rörelse  - i kombination med nosarbetet. 

Nosaktivering är en aktiveringsform som går att variera i all oändlighet, därför passar det alla hundar. Kursen lämpar sig även utmärkt för hundar som tröttnar snabbt och som behöver variation.

Kursen passar alla hundar, din hund bör vara över 6 månader för att kunna ta till sig samtliga övningar då en del övningar kan vara lite för kluriga för den unga valpen. 

Denna kurs finns även som en utbroderad onlineversion här på Hundvetare, den innehåller fler övningar samt mer teori.

Datum: Just nu har vi inga aktiva datum för denna kurs.

Maila gärna ninja@hundvetare.se om du är intresserad av kommande kursstarter.

Instruktör

Ninja Claesson

Hundinstruktör

I hundträning är mitt allra största intresse olika typer av sökträning. Jag älskar att nörda ner mig i detaljer, bygga kluriga och kreativa uppgifter och se hur hunden tar sig an utmaningarna. Det är så häftigt att se hundarna "in action" och de olika strategierna de använder för att lösa sin uppgift. Jag tycker även det är väldigt intressant att få hjälpa andra hundägare att uppnå en bra balans. Helt enkelt att få till en bra vardag där både människa och hund är nöjda, glada och trivs i varandras sällskap.