Fysisk kurs: Nosaktivering

Att få jobba med nosen är något som både är rolig och nyttigt för din hund. Det är otroligt utvecklande att få använda nosen till att klura och lösa uppgifter. I denna kurs kommer du få prova på olika sätt att aktivera din hund. Vi kommer gå igenom olika övningar där vi bland annat använder problemlösning och fysisk rörelse  - i kombination med nosarbetet. 

Nosaktivering är en aktiveringsform som går att variera i all oändlighet, därför passar det alla hundar. Kursen lämpar sig även utmärkt för hundar som tröttnar snabbt och som behöver variation.

Under kursens gång kommer du få inspiration och verktyg för att komma igång med just nosaktivering. Du får även tips på hur du kan avancera övningarna på egen hand sedan.

Kursen passar alla hundar, din hund bör vara över 6 månader för att kunna ta till sig samtliga övningar då en del övningar kan vara lite för kluriga för den unga valpen. 

Denna kurs finns även som en utbroderad onlineversion här på Hundvetare, den innehåller fler övningar samt mer teori.

Datum: Söndagar - 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9

Tid: 17.00-18.00

Plats: Tagenevägen 34 (utomhus, i Hund i Centrums rastgård)

Pris: 1 795:-

Anmälan till kurs

Denna kurs är fullsatt. Om du är intresserad av kommande kurser inom nosaktivering skicka gärna ett mail till ninja@hundvetare.se så får du information om när kommande datum släpps.

Instruktör

Ninja Claesson

Hundinstruktör

I hundträning är mitt allra största intresse olika typer av sök- och spårträning. Jag älskar att nörda ner mig i detaljer i framförallt sök, bygga kluriga och kreativa uppgifter och se hur hunden tar sig an de utmaningarna. Det är verkligen så häftigt att se hundarna "in action" och se de olika strategierna de tar till för att lösa sin uppgift. Jag tycker även det är väldigt spännande att hjälpa andra hundägare att uppnå en bra balans. Helt enkelt att få till en bra vardag där både människa och hund är nöjda, glada och trivs i varandras sällskap.

FAQ

 • Vart hålls kursen?

  Denna kurs hålls utomhus i Hund i Centrums rastgård (Tagenevägen 34).

 • Hur anmäler jag mig till kursen?

  Tryck på "Köp biljett" ovan så kommer du till en sida på Dinkurs.se där du kan köpa din biljett.

 • Vad gör jag om jag får förhinder?

  Köpet av kursen är bindande just för att vi ska kunna planera inför kursen. Du får självklart avanmäla om du uppvisar sjuk- eller veterinärintyg.

 • Passar denna kursen mig och min hund?

  Denna kurs är till för alla hundar. Din hund bör vara över 6 månader för att kunna ta till sig samtliga övningar då en del kan vara lite för kluriga för den unga valpen. Kursen anpassas utefter de individer som är med på kursen för att ge alla rätt förutsättningar. Har du en hund som behöver lite extra utrymme, informera mig i samband med bokning av kursplats så hjälper jag er med det.